top of page
Søk
  • Forfatterens bildeAlexandra Lintermanns

Takstmannens rolle ved bolighandel

Kjøp og salg av bolig er kjent for å være komplisert og tidkrevende, men med en profesjonell takstmann tilgjengelig kan prosessen være betydelig enklere og mer oversiktlig. Er du klar over hva en takstmann gjør og hvorfor denne rollen er nå så viktig i bolighandel? Hvis ikke, er det på tide å finne ut mer.


Hva gjør en takstmann?


En takstmann er en nøytral og uavhengig bygningsaksskyndig som utarbeider en omfattende rapport om tilstanden til de forskjellige bygningsdelene til en eiendom. Vi er sertifiserte spesialister som har omfattende bransjeerfaring innenfor bygg. Selv om en av våre viktigste oppgaver er å vurdere tilstanden til de forskjellige bygningsdelene i boligen, dekker arbeidsområde flere områder.


En typisk oppgave for takstmann inkluderer en omfattende vurdering av alle aspekter ved en bolig, fra grunnmur til tak. Dette inkluderer vurdering av bygningskroppen, materialer, overflater, standarder for utførelse, typisk utsatte områder, og eventuelle skjulte skader.


En takstmann kan også gi en verdi- og lånetakst, som gir et estimat av eiendommens markedsvurdering og belåningsverdi. Vi kan også bistå med skadetakster, ved å vurdere omfanget og kostnadene knyttet til reparasjon etter brann, vannskade, eller andre typer skader.


Hvorfor er takstmannen viktig ved kjøp og salg av eiendom?


Når du kjøper eller selger en eiendom, er det et lappeteppe av ukjente variabler. Er det skjulte skader? Hva er det reelle omfanget av eventuell reparasjon? En takstmann baker disse opplysningene inn i en tilstandsrapport, og gir et objektivt bilde av boligens helhet. Basert på opplysninger fra hjemmelshaver og egne observasjoner under befaring.


Engasjerer du en takstmann i kjøpsprosessen, minimerer du sjansen for uforutsette kostnader og rettslige tvister. Vi ønsker å gi potensielle kjøpere riktig vurdering og trygghet.


Thomas T. Vestrum, leder av Vestrum Taksering AS, en BMTF-sertifisert takstmann med omfattende erfaring, legger sitt fokus på å gjøre bolighandel tryggere og mer forståelig for folk flest. Hvis du har behov for å vite mer, kan du alltid ta kontakt.


Hva koster en takstmann?


Prisene for tjenester fra en takstmann kan variere basert på ulike faktorer, hos Vestrum Taksering er prisene tydelige og transparente. For eierskifterapport er prisene som følger: For leiligheter opptil 100m² koster det 10 000,- ink. mva. For eneboliger, tomannsboliger, og rekkehus opp til 150m² koster det 15 000,- ink .mva. Prisen øker trinnvis for større boliger, og inkluderer vurdering av et visst antall våtrom, med tillegg for flere enn oppgitt antall våtrom og rom under terreng.


Verdi- og lånetakst koster 7 000,- ink. mva. for leiligheter, 8 000,- ink. mva. for rekkehus og tomannsboliger, og 10 000,- ink. mva. for eneboliger. Hvis du har behov for skadetakst, er prisen basert på antall timer og du må ta kontakt.
En takstmann gir ikke bare trygghet, men hjelper deg også med å gjøre informerte beslutninger og unngå potensielle fallgruver ved bolighandel. Derfor kan det være lønnsomt å ha med Vestrum Taksering på din side. Vi hjelper deg med å effektivisere og gjøre bolighandel tryggere. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

22 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page